[NIEUWSBLAD] | Zjuul Krapuul stapt op tram 6 en maakt solo-cd

ANTWERPEN / STABROEK - Wie zestig wordt, kijkt soms melancholisch achterom. Ook Zjuul Krapuul, van Katastroof stapte onlangs op ‘tram 6’. en nam een nieuwe solo-cd op.

‘Naast de liedjes van Katastroof schrijf ik graag eigen nummers’, zegt Zjuul. ‘Sommigen denken dat alles autobiografisch is, omdat ze in de ik-vorm geschreven zijn. Maar ze gaan over de gewone dingen van het leven die iedereen bezighouden.’ Zo ook op dit soloalbum nummer 29 waar Zjuul onder andere droomt van een job als koning van het land en zijn mening over de crisis bezingt.

In dorpsherberg De Klok stelde Zjuul zijn nieuwe schijf voor. Bij elk nummer hoort een schilderij. ‘Schilderen is voor mij een uitlaatklep en de fans verzamelen graag de doeken,’ zegt Zjuul.

Het album klinkt wel ruiger dan Katastroof. Zjuul houdt van metal en hardrock. ‘De dertigste cd, die ik tegen eindejaar wil klaar hebben, bevat covers van ruige platen uit mijn jeugdjaren.’ Nummers als Born to be Wild of Pananoid krijgen dus een Stabroeks-Antwaarpse tekst. Dat belooft voor onder de kerstboom.