Zwarte Liza dood aangetroffen na aanval van vos

Zwarte Liza werd maandagochtend 05/09/2016 dood aangetroffen op de Kinderboerderij Rivierenhof in Deurne. De populaire zwarte zwaan was daar tijdelijk ondergebracht omwille van het vuurwerk voor de Bevrijdingsfeesten, maar viel op het erf ten prooi aan een vos. Dat meldt de provincie Antwerpen.

De zwarte zwaan werd in geen tijd de lieveling van het Rivierenhof toen het er vorig voorjaar op de kasteelvijver neerstreek. Het mysterieuze dier kreeg niet alleen in Antwerpen en omstreken ruime belangstelling, zelfs de Amerikaanse zender CNN zakte af naar Deurne voor een reportage over Zwarte Liza.

Na een online referendum werd het dier in mei 2015 met suikerbonen en een lied van Katastroof officieel gedoopt tot Zwarte Liza.

Bij zeer koude temperaturen werd Zwarte Liza ondergebracht op de Kinderboerderij. Ook wanneer de vuurpijlen van de Bevrijdingsfeesten boven de spiegelvijver gingen knallen, vond de zwarte zwaan daar tijdelijk onderdak.

Helaas liep de laatste uitstap de zwaan die niet kon vliegen dit weekend fataal af. Zondagnacht viel Zwarte Liza ten prooi aan een vos die zich onder de omheiningen van het erf langsheen de Parkweg had gegraven.

Ter ere van ons petekind namen wij een nieuwe versie op van "Zwarte Liza" op voor ons nieuwe album "Katastrofalia 2: Van 't Schap" dat pas dit najaar zal verschijnen.

Maar gezien Liza's tragische dood, lekken we het nu al...