NIEUW ALBUM "VRINDJESPOLLETIEK":: DE LAATSTE LOODJES!

We hadden beloofd om af en toe een tipje van de boerka op te lichten over ons komende album “Vrindjespolletiek”.
 
Zoals ge al wel zult weten, wordt “Vrindjespolletiek” een album vol duetten tussen Katastroof en een 20-tal gastartiesten.
 
Awel, ondertussen zijn er al 15 nummers helemaal opgenomen en afgemixt! Nog een paar dagen studiowerk en het album is af!
 
In de aanloop van de officiële release verklappen we geregeld een paar gastvedetten én het nummer dat we samen met hen hebben opgenomen.
 
Hier al een eerste lading…
 
KOMMIL FOO – DEN HOERELOPERSTANGO
 
De broers Raf en Mich van Kommil Foo coverden helemaal aan het begin van hun carrière wel eens een liedje van Katastroof. Zij waren dan ook direct bereid om een duetje met hun “oude helden” op te nemen. Op “Den Hoereloperstango” hoor je hun typische tweestemmigheid afgewisseld met het doorzopen timbre van Jos Smos. Mich nam trouwens ook de vioolpartij voor z’n rekening.
 
 
IVAN HEYLEN –PENSJOENG
 
Met Ivan Heylen werd “Pensjoeng” opgenomen. Het nummer is het vervolg op “De Werkmens”, een van Ivan Heylens grootste hits.  Afwisselend kieperen Ivan en Katastroof hun eigen dialect uit over de strofes. De opname was trouwens een technologisch hoogstandje, want het gebeurde voor een groot deel over Tinternet. Ivan zat namelijk in de studio op Tenerife, terwijl de mannen van Katastroof in hun Ekerse studio vertoefden.  Studioman Edwin heeft zijn werk gehad met knip-en plakwerk!
 
 
LIES LEFEVER - DINGES
 
Stef schreef “Dinges”, een ballade over een koppel met ambras, dat ondanks alles toch bijeen blijft. Hij zingt het nummer samen met Lies Lefever:  stand-up comédienne en Katastroof-fan sinds haar prille jeugd (Er zijn op youtube zelfs opnamen te vinden van Lies die Katastroof covert). Volgens zij die het kunnen weten (ons moemoe) is “Dinges” eindelijk een katastroofnummer dat op Radio 2 gedraaid kan worden.
 
 
QUATSCH – 35 JAAR  en VER VAN SCHOON
 
Quatsch bewijst dat ge ook in het Antwerps kunt rocken. Zij namen maar liefst 2 nummers op samen met Katastroof.. Het eerste nummer “Ver van Schoon” is een eigen compositie met een vleugje funky reggae, waar de mannen van Katastroof hun stembanden op loslaten.
 
Het tweede nummer is de speciale bonustrack “35 JAAR” die als toemaatje op “Vrindjespolletiek” zal verschijnen. Deze compositie van Zjuul is een muzikale biografie van Katastroof.
 
 
JOERI FRANSEN – TENGELS LIEKE
 
Deze ex-idoolwinnaar was af en toe te gast op het podium van Katastroof, waar hij telkens de Engelstalige zang van de bekende katastroof-ballade “tEngels Lieke” voor zijn rekening nam. De reacties van het publiek waren telkens zo enthousiast, dat Katastroof besloot om “tEngels Lieke” opnieuw op te nemen als duet met Joeri voor het album “Vrindjespolletiek”.
 
 
KLEFBEER – DEN TAND DES TIJDS
 
Deze solocompositie van Zjuul  stond al op het live-repertoire van Klefbeer, de beruchtste rockgroep der Noorderkempen.  Voor de gelegenheid werd hun stevige cover van Zjuuls ballade “Den Tand des Tijds” in de studio opgenomen. Een duet (duel?) tussen de grootste smoel van de Kempen en die van ’t Stad.
 
 
 
Binnenkort meer nieuws!
Dan verklappen we onder andere wat Belgian Asociality er zoal van gebakken heeft! (en hoeveel bakken dat ons gekost heeft…)